NAIB CANSELOR SERU MAHASISWA BERFIKIRAN STRATEGIK UNTUK MASA HADAPAN - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
PULAU PINANG, 2 September 2015 – Mahasiswa Universiti Sains Malaysia (USM) diseru menggunakan pemikiran strategik untuk berjaya dalam menghadapi persaingan yang ada dalam perkembangan politik dan ekonomi dunia yang sering bergolak dan menuntut kekuatan diri untuk menghadapi cabaran-cabaran yang ada. Naib Canselor USM, Profesor Dato’ Dr. Omar Osman berkata, pemikiran strategik dengan kekuatan pemikiran inilah yang akan menentukan seseorang individu dapat bersaing dengan berkesan dan beroleh kejayaan dalam jangka panjang.