JANGAN AMBIL JALAN MUDAH CAPAI KEJAYAAN - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
PULAU PINANG, 2 September 2015 –Naib Canselor Universiti Sains Malaysia (USM), Profesor Dato’ Dr. Omar Osman hari ini mengingatkan mahasiswa agar tidak sesekali mengambil jalan mudah untuk berjaya pada masa depan. “Semua yang manis pada awalnya, tidak semestinya akan kekal selamanya, jika tidak berhati-hati, madu akan bertukar menjadi hempedu,” katanya ketika menghadiri Majlis Makan Malam di Desasiswa Indah Kembara yang dihadiri seramai 190 orang mahasiswa baharu.