HORMATI ORANG LAIN DAN JAUHI PERBUATAN SHUBHAH - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
PULAU PINANG, 1 September – Naib Canselor Universiti Sains Malaysia (USM), Profesor Dato’ Dr Omar Osman menasihatkan pelajar-pelajar baharu agar sentiasa hormat-menghormati antara satu sama lain dan mengelakkan perbuatan shubhah yang boleh merosakkan masyarakat dan negara. Bercakap kepada pelajar-pelajar baharu di sini, Naib Canselor menasihatkan mereka agar menumpukan sepenuhnya kepada proses pembelajaran di dalam mahupun di luar kuliah untuk berjaya pada masa hadapan dan mengelakkan diri daripada amalan bertindak secara agresif dalam hal-hal yang tidak pasti atau dianggap menimbulkan shubhah.