MENIRU DAN PLAGIAT KARYA ORANG AMALAN TIDAK BERINTEGRITI - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
KUBANG KERIAN, 1 September 2015 – Integriti yang berkait rapat dengan individu dan organisasi adalah sukar untuk diukur namun ia merujuk kepada himpunan kualiti unggul yang wujud dalam kalangan individu yang berteraskan kepada prinsip kejujuran dan amalan bermoral tinggi. Menurut Penasihat Undang-Undang Universiti Sains Malaysia, (USM), Khairul Anuar Che’ Azmi, antara pelanggaran utama integriti dalam kalangan pelajar ialah berkait rapat dengan peperiksaan iaitu meniru atau membawa masuk bahan yang dilarang seperti nota.