CINTA NEGARA MELALUI PEMAHAMAN SEJARAH - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
PULAU PINANG, 2 September 2015 – Perasaan cintakan negara dapat dipupuk dengan mengenali sejarah negaranya apatah lagi kita sudah 58 tahun mencapai kemerdekaan. “Masa yang panjang ini seharusnya mampu mematangkan pemikiran dan jiwa rakyat dalam menghayati erti kemerdekaan dan cintakan negara,” kata Profesor Dato’ Seri Dr. Md Salleh Yaapar dalam satu pertemuan di pejabatnya baru-baru ini.