‘SAYA TIDAK PATAH SEMANGAT’- KHAIRIL AMINUDDIN ATHIR - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
PULAU PINANG, 31 Ogos 2015 - Kegagalan untuk masuk ke mana-mana Institut Pengajian Tinggi Awam (IPTA) selepas tamat Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) dengan hanya 2A, tidak mematahkan semangat Khairil Aminuddin Athir Bakhari,20 untuk meneruskan cita-citanya ke menara gading dengan menyambung pengajian di peringkat Sijil Tinggi Pelajaran Malaysia (STPM). Berbekalkan Purata Nilai Gred Kumulatif (CGPA) 3.75 dalam STPM, Khairil Aminuddin Athir diterima masuk ke Universiti Sains Malaysia (USM) bagi mengikuti kursus Ijazah Sarjana Muda Sains Kemasyarakatan.