Masa hadapan kilang-kilang padi di negeri Perlis dan perancangannya - Dahlan, Sabariah (1991)
Disertasi ini merupakan satu kursus wajib bagi keperluan memenuhi syarat-syarat penganugerahan Sarjana Sains Perancangan oleh pusat Pengajian Perumahan, Bangunan dan Perancangan, Universiti Sains Malaysia. Kursus ini membawa beban kerja seimbang dengan enam unit dan memakan masa selama satu tahun. Tujuan kursus ini ialah untuk mendedahkan penuntut dengan kerja-kerja luar yang melibatkan orang ramai. Melalui Penyelidikan Atas Dayausaha Penuntut ini, para pelajar dapat menghubungkaitkan antara teoriteori yang dipelajari dalam penyelidikan.