Housing crisis in peninsular Malaysia : public policy and housing needs, 1946-1990 - Mat., Rabieyah (1978)

(untitled)
Magnitud dan ciri-ciri masaalah nerumahan di beberapa wilayah di Semananjung Malaysia ini kian mendapat perhatian sewajarnya dari pihak Kerajaan. Keperluan perumahan baqi neqara ini telah pun di kesan, tetapi masih belum lagi di qubal menjadi polisi yang utama. Kegagalan mengaitkan keperluan dengan polisi serta implementasi yang kurang berkesan ini menunjukkan tanda-tanda bahawa kerajaan harus bergiat untuk mencekam masaalah perumahan.