PALAPES USM CORAK BAKAL PEMIMPIN BERWIBAWA DALAM TENTERA - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
Istiadat Pentauliahan Diraja Pegawai Kadet Palapes Institusi Pengajian Tinggi Awam (IPTA) ke-34 di Universiti Putra Malaysia (UPM) baru-baru ini menyaksikan seramai 1,598 orang pegawai kadet dari semua IPTA Malaysia ditauliahkan oleh Sultan Selangor, ke bawah DYMM Sultan Sharafuddin Idris Shah Al-Haj Ibni Almarhum Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah Al-Haj.