KOR SISPA BINA JATI DIRI - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
PULAU PINANG, 20 Ogos 2015 – Penglibatan dalam aktiviti berpakaian seragam seperti Kor Sukarelawan Siswa-siswi Pertahanan Awam (SISPA) mampu untuk membina jati diri dan melahirkan anak-anak muda sebagai pemimpin masa hadapan negara. Menteri di Jabatan Perdana Menteri Dato’ Seri Dr. Shahidan Kassim berkata, sikap amanah, berani dan kekuatan diri yang menjadi teras jati diri bangsa menjadi kunci kejayaan terutamanya dalam membangunkan keupayaan kepimpinan dalam apa jua bidang yang diceburi.