IDRIS JALA KONGSI CARA EFEKTIF TANGANI KRISIS - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
PULAU PINANG, 20 Ogos 2015 - Berdepan krisis besar dalam mana-mana organisasi adalah situasi lumrah, malah boleh ditangani dengan mengaplikasikan langkah-langkah tertentu yang dapat menjamin kejayaan. Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Dato' Sri Idris Jala berkata empat kunci utama jika diambil perhatian akan membolehkan sesebuah organisasi berjaya beralih dari krisis kepada fasa kejayaan.Katanya, kunci utama yang dimaksudkan bermula dengan mengaplikasikan kepimpinan mengikut situasi, terap cabaran mencuba perkara mustahil, mengemudi organisasi dengan ukuran kejayaan yang tepat dan pastikan setiap yang dirancang berjalan sebaiknya berdasarkan tiga asas iaitu buat, pantau dan selesai.