IDEA PEMIKIR DITAGIH UNTUK BANTU PEMBANGUNAN NEGARA - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
PULAU PINANG, 21 Ogos 2015 – Ahli akademik khususnya yang bertaraf profesor di kesemua Universiti Awam (UA) ditagih untuk membuahkan pendapat, idea serta penyelesaian kepada isu-isu semasa dan menyumbang dalam proses pembangunan negara. Naib Canselor Universiti Sains Malaysia (USM), Profesor Dato’ Dr. Omar Osman berkata, USM turut tidak terkecuali dalam memainkan peranannya ke arah pembangunan ekonomi negara yang mapan, kesejahteraan sosial, kestabilan politik dan sebagainya.