USM TERIMA ZAKAT PERNIAGAAN ETIQA TAKAFUL BANTU PELAJAR KURANG BERKEMAMPUAN - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
PULAU PINANG, 19 Ogos 2015 – Universiti Sains Malaysia (USM) sedia menyumbang dana buat pelajar USM yang dikenalpasti kurang berkemampuan bagi meneruskan pengajian setelah menerima sumbangan zakat perniagaan oleh Etiqa Takaful Berhad baru-baru ini. Sumbangan zakat bernilai RM170,150.00 tersebut akan diuruskan oleh Bahagian Hal Ehwal Pembangunan Pelajar dan Alumni (BHEPA) USM untuk disalurkan kepada pelajar berkenaan dalam usaha membantu meringankan beban mereka menghadapi kos hidup yang tinggi.