Kajian mengenai faktor-faktor yang mempengaruhi prestasi perniagaan usahawan-usahawan wanita Melayu di Lembah Kelang - Ahmad, Norsidah (1999)
Penyelidikan ini dilakukan di sekitar Lembah Kelang dan sejumlah 91 orang usahawan wanita Melayu telah dikena1pasti sebagai responden. Pendekatan penyelidikan ini dilakukan dari sudut psikologi sosial iaitu untuk mengkaji hubungan di antara faktor-faktor Jatar belakang usahawan wanita Melayu, latar belakang pemiagaan mereka dan sifat-sifat peribadi yang dimiliki, dengan prestasi pemiagaan mereka.