USM FOKUS TERAMPIL UNTUK PEMBANGUNAN HOLISTIK AHLI AKADEMIK - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
PULAU PINANG, 18 Ogos 2015 - Universiti Sains Malaysia (USM) memperkenalkan dasar yang dinamakan TeRamPil sebagai asas untuk pembangunan kerjaya ahli akademik pada masa hadapan. Naib Canselor USM, Profesor Dato’ Dr. Omar Osman menjelaskan, TeRamPil (akronim dari Teaching/Teacher/, Researcher/Practitioner/ Leader) yang berasaskan kepada peningkatan kualiti kerjaya dalam pengajaran dan penddikan sebagai seorang pendidik, penyelidik, pengamal dan pemimpin