BAKAL PELAJAR UNIVERSITI DISERU KUASAI ILMU DAN MEMBUAT PERTIMBANGAN DENGAN FAKTA - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
PULAU PINANG, 16 Ogos 2015 - Di Malaysia peluang melanjutkan pengajian di peringkat universiti terbuka luas kepada semua orang walau pun mereka dari kumpulan keluarga yang berpendapatan rendah. Timbalan Menteri Kesihatan, Dato' Seri Hilmi Yahaya menasihatkan pelajar untuk bersyukur dan memanfaatkan peluang yang ada sama ada dalam bentuk ilmu pengetahuan mahu pun kemahiran dengan kos yang rendah melalui penyediaan infrastruktur yang baik.