PERAK JADI YANG PERTAMA PAPAR MAKLUMAT JENAYAH DI CCPS - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
PULAU PINANG, 13 Ogos 2015 – Hasil kolaborasi penyelidik Universiti Sains Malaysia (USM) bersama Polis Diraja Malaysia (PDRM), penduduk di negeri Perak akan mendapat faedah dari projek inovatif Sistem Pencegahan Jenayah Komuniti yang akan direalisasikan secepat mungkin sekaligus menjadi yang pertama mendapat maklumat jenayah secara terus dari PDRM serta cara mengelak dari menjadi menjadi mangsa terutamanya jenayah jalanan.