MELONJAK USM MELALUI MODEL PERNIAGAAN TERBAIK - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
PULAU PINANG, 15 Ogos 2015 – Universiti Sains Malaysia (USM) sedang meneliti dengan terperinci kaedah yang berasaskan model perniagaan terbaik untuk melaksanakan Rancangan Malaysia Ke-11 (RMK11). Naib Canselor USM, Profesor Dato’ Dr. Omar Osman ketika menyampaikan ucapan alu-aluan dalam Bengkel Business Model Innovation Lab yang dianjurkan oleh Pejabat Inovasi dan Pengkomersilan (ICO) USM berkata, salah satu daripada proses tersebut ialah untuk memastikan para pensyarah, Pusat Tanggungjawab (PTJ) dan Universiti terlibat dalam program yang berkaitan dengan keusahawanan dan perniagaan.