JANGAN PANDANG REMEH DENGKURAN KANAKKANAK, KATA PAKAR - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
KUBANG KERIAN, 14 Ogos 2015 – Berdengkur semasa tidur adalah sesuatu yang biasa dialami oleh seorang dewasa yang keletihan atau mempunyai masalah obesiti namun berdengkur bukan sahaja dialami orang dewasa malahan turut dihadapi oleh kanak-kanak. Menurut Pensyarah Jabatan Otorinolaringologi (ORL), Pusat Pengajian Sains Perubatan (PPSP), Profesor Madya Dr Irfan Mohamad, masalah berdengkur dalam kalangan kanak-kanak kebiasaannya berpunca daripada saluran pernafasan atas yang sempit kerana pembengkakan tonsil atau adenoid.