DERMA ORGAN UNTUK BANTU PESAKIT - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
KUBANG KERIAN, 13 Ogos 2015 - Pesakit yang mengalami masalah organ boleh dirawat dengan transplantasi organ yang didermakan oleh penderma dan kaedah rawatan ini dapat menyelamatkan nyawa, menyembuhkan penyakit serta memulihkan kualiti hidup seseorang pesakit. Pada masa kini terdapat ramai pakar yang khusus mengendalikan pemindahan organ dan beberapa pasukan telah diwujudkan khas bagi melancarkan lagi proses rawatan pemindahan organ.