PROGRAM AD’TRANS DIDIK PELAJAR HAYATI SEMANGAT KELESTARIAN BERSAMA KOMUNITI - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
PULAU PINANG, 10 Ogos 2015 – Program Ad’Trans 3.0 yang bertujuan menggerakkan aktiviti kesukarelawanan dalam kalangan mahasiswa Universiti Sains Malaysia (USM) mendekati masyarakat melalui sistem pengangkutan perkhidmatan awam Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB) diteruskan pada tahun ini dengan melalui kawasan-kawasan seperti Butterworth, Alor Setar, Arau, Padang Besar dan Hatyai Thailand yang melibatkan 13 orang pelajar sebagai kesinambungan program yang dijalankan tahun lalu di Pantai Timur dan dimulakan dua tahun di negeri Johor.