MEMBERSIH TANGAN MAMPU KURANG RISIKO JANGKITAN - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
KUBANG KERIAN, 10 Ogos 2015 - 'Hand Hygiene' merupakan suatu tindakan membersihkan tangan dengan menggunakan sabun antiseptik di bawah air mengalir atau dengan menggunakan handrub berasaskan alkohol melalui langkah-langkah yang sistematik dan berurutan, sehingga dapat mengurangi jumlah bakteria yang berada pada tangan.