MASUM 2015: KONTINGEN USM RAIH PENCAPAIAN CEMERLANG - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
PULAU PINANG, 7 Ogos 2015 – Kecemerlangan kontingen Universiti Sains Malaysia (USM) yang menyertai Kejohanan Majlis Sukan Universiti Malaysia 2015 (MASUM) di Universiti Teknologi Malaysia, Skudai, Johor berjaya dibuktikan apabila menduduki tempat keempat keseluruhan dengan membawa pulang 11 pingat emas, 11 perak dan 24 gangsa. Sukan renang menjadi penyumbang pingat terbesar kepada USM dengan 9 emas, 9 perak dan 14 gangsa sementara baki 2 pingat emas diperoleh melalui sukan karate-do dan taekwondo.