GIGI GOYAH BOLEH DIRAWAT, KATA PAKAR - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
KUBANG KERIAN, 2 Ogos 2015 – Ramai dalam kalangan kita tidak menitikberat cara penjagaan gigi yang menjadi salah satu punca gigi menjadi goyah dan akhirnya dicabut. Menurut Pensyarah Jabatan Restoratif, Pusat Pengajian Sains Pergigian (PPSG), Universiti Sains Malaysia (USM), Profesor Madya Dr. Erry Mochamad Arief, ramai yang tidak mengetahui bahawa gigi yang sihat dan normal juga mempunyai sedikit goyah.