APLIKASI UJIAN GLUKOS RAWAK GANTI BUKU REKOD 555 UNTUK PESAKIT DIABETES - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
PULAU PINANG, 1 Ogos 2015 – Seiring dengan peredaran zaman teknologi masa kini, satu sistem menggunakan aplikasi telefon pintar atau tablet telah dibangunkan bagi mengatasi masalah penggunaan buku rekod 555 untuk merekod dan pemonitoran glukos darah pesakit diabetes dengan lebih efisyen.