USM UTAMAKAN PELAJAR MINAT ISU KELESTARIAN - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
TAIPING, 28 Jul 2015 - Universiti Sains Malaysia (USM) bukan sekadar melihat pencapaian akademik cemerlang semata-mata dalam memilih pelajarnya, malah turut melihat minat yang tinggi terhadap aspek lain termasuk kepimpinan dan kebolehan menjadi agen perubahan. Naib Canselornya, Profesor Dato' Dr. Omar Osman berkata, USM bermatlamat membina individu yang mempunyai tiga jati diri unggul iaitu cemerlang akademik, minat yang tinggi dalam isu kelestarian dan kesejahteraan serta mampu memelihara sumber alam dengan baik.