HINDARI RASUAH, KESANNYA AMAT BESAR KEPADA KEHIDUPAN - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
PULAU PINANG, 31 Julai 2015 – "Hindari rasuah kerana kesannya mampu memusnahkan kehidupan seluruh keluarga," demikian pesan bekas Majistret Kuala Krai yang kini menjadi penceramah bebas Firdaus Ramlan, yang pernah disabitkan dengan kesalahan mengambil rasuah pada tahun 2010, dalam Program Integriti Bersama Jabatan Pembangunan Universiti Sains Malaysia (USM) yang dianjurkan oleh Unit Integriti, Pejabat Perundangan USM melibatkan kesemua staf Jabatan Pembangunan daripada pelbagai gred perkhidmatan.