Evaluation methods, use of results and perceived barriers in management training program evaluations of Penang FIZ firms - Neoh, Kim Koon (1999)
Objektif utama kajian ini ialah untuk mengetahui dengan lebih mendalam tentang penilaian yang dijalankan terhadap kursus-kursus latihan pengurusan. Ini terrnasuklah : cara penilaian dijalankan, penggunaan hasil penilaian dan rintangan yang dihadapi dalarn menjalankan penilaian. Selain daripada itu, kajian ini juga bertujuan untuk mengenalpasti sama ada wujudnya kaitan di antara 'rintangan yang dihadapi' dengan 'cara penilaian dijalankan'; dan di antara 'rintangan yang dihadapi' dengan 'tujuan penggunaan hasil penilaian'. Sejumlah tujuh puluh dua jawapan telah diterima daripada para responden yang telah menyiapkan borang soal-selidik yang dikirimkan kepada mereka.