Fasiliti aksesibiliti bangunan : kajian persepsi daripada pengguna orang kurang upaya (OKU) - Ahmad Jeni, Mokhrizan (2004)
Permasalahan aksesibiliti dan kemudahan bagi Orang Kurang Upaya bukanlah satu masalah baru, malah ianya telah lama wujud sejak sekian lama dan perkara-perkara ini seringkali diabaikan/kurang diambil perhatian. Namun begitu, kekurangan perhatian yang diberikan untuk mengatasi masalah ini telah menyebabkan ramai diantara golongan kurang upaya terpaksa menghadapi dan mengharungi kepayahan ketika mengikut pembelajaran dan urusan kehidupan seharian.