The impact of individual characteristics and leader-member exchange on creative work involvement - Aziz, Mohd Haris (2007)
Daya kreatif memang telah menjadi fokus bagi organisasi seluruh dunia. Disebabkan daya kreatif mempunyai beberapa peringkat; individu, kumpulan dan organisasi; fokus perlulah diberikan kepada pe1ingkat daya kreatif ini untuk mendapatkan kejayaan bagi sesuatu organisasi. Kajian ini akan memberi perhatian kepada individu dan "leader-member exchange" (LMX) dari perspektif daya kreatif kumpulan. Fokus asasnya adalah kepada Penglibatan Kerja Kreatif (Creative Work Involvement) dalam kategori daya kreatif organisasi.