BANGUNKAN MEKANISME BERSEPADU JAYAKAN DASAR KESEJAHTERAAN SOSIAL - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
KUALA LUMPUR, 2 Julai 2015 - Institusi Pendidikan Tinggi (IPT) perlu bangunkan satu mekanisme bersepadu untuk membantu pelaksanaan dasar kesejahteraan sosial. Menurut Timbalan Menteri Pendidikan II P. Kamalanathan, universiti-universiti perlulah membangunkan satu mekanisme bersepadu berteraskan nilai-nilai universal yang dikongsi bersama secara sepunya yang merentasi apa jua perbezaan yang ada untuk dikongsi bersama, bukan sahaja untuk menjadi indeks yang mampu mengukur kesejahteraan sosial tetapi juga menjadi nilai yang dapat dibangunkan dan diterjemahkan secara bersepadu.