PUSAT ISLAM USM SEDIA KEMUDAHAN TRANSIT IBUIBU MENGERJAKAN SOLAT SUNAT TARAWIH - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
PULAU PINANG, 23 Jun 2015 - Pusat Islam Universiti Sains Malaysia (USM) menyediakan kemudahan kepada ibu-ibu yang membawa anak kecil semasa Solat Tarawih. Menurut Timbalan Pengarah Pusat Islam USM Ustaz Md Yusof Abdul Rahim, perkhidmatan yang dikenali sebagai Hadhanah Transit Ramadhan merupakan pusat asuhan transit semasa Solat Tarawih yang dikelola oleh tiga orang pengasuh setiap malam, bermula 8.30 malam hingga 10.30 malam, dengan had umur anak kecil ini ditetapkan di antara tiga tahun hingga lima tahun setengah untuk membantu mereka yang ingin bersolat Tarawih meninggalkan anak-anak mereka dengan selamat di sini.