USM PELOPORI PASARAN E-BUKU ANTARABANGSA - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
PULAU PINANG, 18 Jun 2015 – Universiti Sains Malaysia (USM) melalui Penerbit USM menjadi universiti pertama di Malaysia yang mempelopori dunia penerbitan elektronik ke persada antarabangsa. Bermula pada awal tahun 2013, Penerbit USM memfokuskan usaha menjayakan inisiatif penerbitan elektronik ini secara agresif sesuai dengan keperluan semasa dan masa hadapan mengikut arus perkembangan teknologi yang memperlihatkan peningkatan permintaan terhadap buku elektronik.