Pelaksanaan sistem pengurusan kualiti di industri kecil dan sederhana di Pulau Pinang - Lee, Chung Yeow (2004)
Penyelidikan ini bertujuan untuk meninjau sejauh mana status pelaksanaan sistem pengurusan kualiti di Industri Kecil dan Sederhana (IKS) di Pulau Pinang. Penyelidikan ini ingin memahami tahap pelaksanaan, proses pelaksanaan dan masalah yang dihadapi oleh syarikat-syarikat IKS. IKS telah dipilih sebagai tumpuan penyelidikan berdasarkan fakta bahawa IKS mempakan tunggak utama dalam pembangunan negara. Kejayaan pembangunan IKS sudah pasti dapat merangsang pembangunan ekonomi di Pulau Pinang. Kejayaan IKS juga tumt dapat mendorong Malaysia mencapai wawasannya, iaitu menjadi sebuah negara yang membangun pada tahun 2020.