Malaysian values and organizational commitment : a study of differences amongst various races - Lau , Chai Choo (1994)
Tujuan kajian ini adalah untuk menkaji perhubungan diantara nilai orang Malaysia seperti kolektiviti menghormati orang tua dan harmoni dengan tanggungjawab dalam organisasi di antara tiga bangsa : Melayu, China dan India. Data-data telah dikumpulkan daripada 236 orang pekerja yang bekerja di beberapa organisasi yang terletak di kawasan Utara Semenanjung Malaysia. Daripada 236 orang pekerja ini, terdapat 94 orang Melayu, 85 orang China dan 57 orang India.