LEBIH 600 JUTA ORANG DEWASA MENGHADAPI MASALAH OBESITI SELURUH DUNIA - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
KUBANG KERIAN, 14 Jun 2015 - Berdasarkan laporan Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO), lebih 600 juta orang yang berumur 18 tahun ke atas menghadapi masalah lebih berat badan atau obesiti di seluruh dunia menyebabkan peningkatan risiko penyakit kardiovaskular terutama darah tinggi sehingga menjadi penyebab kelima kematian di dunia.