USM FOKUS PADA PENYELIDIKAN TERMAJU, KOLABORASI IMPAK TINGGI - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
PULAU PINANG, 3 Jun 2015 - Universiti Sains Malaysia (USM) akan menumpukan fokus hala tuju ke arah memantapkan penyelidikan termaju dan program-program akademik bertaraf antarabangsa. Naib Canselornya, Profesor Dato’ Dr. Omar Osman berkata, USM juga akan memperkasakan kolaborasi berimpak tinggi dengan rakan strategiknya di seluruh dunia, selaras dengan hasrat memacu pengajian tinggi masa hadapan.