PENYAKIT KANSER BOLEH DICEGAH DENGAN MENGAMALKAN GAYA HIDUP SIHAT - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
Dianggarkan hampir satu pertiga daripada penyakit kanser boleh dicegah dengan mengamalkan gaya hidup sihat dan memperbaiki faktor-faktor alam sekitar. Kerana itu, promosi kesihatan dan pencegahan penyakit termasuk pelbagai jenis penyakit berjangkit dan penyakit kronik amat penting untuk membantu orang ramai.