MENITI TITIAN USIA GUNA MASA DENGAN BIJAKSANA - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
KUBANG KERIAN, KELANTAN, 2 Jun 2015 - Seseorang itu perlu mempunyai matlamat hidup kerana sering dibataskan dengan kekurangan masa dan usia yang ada. Menurut mantan Ketua Jabatan Bahasa Arab Dan Tamadun Islam Universiti Brunei Darussalam (UBD), Dr. Haji Mohd Zain Haji Mohmood dalam Program Transformasi Qalbu kepada staf Universiti Sains Malaysia (USM) yang dianjurkan oleh Pusat Transformasi Insan (PTi) di sini, memandangkan masa amat penting dalam kehidupan ini, kita perlu memberi sepenuh perhatian terhadap masa serta menggunakannya sebaik mungkin untuk mencapai cita-cita serta matlamat demi mengecapi kebahagiaan hidup di dunia dan akhirat.