USM MANTAPKAN KOMPETENSI GURU BAHASA MELAYU - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
PULAU PINANG, 30 Mei 2015 – Universiti Sains Malaysia (USM) melalui Pusat Pengajian Ilmu Pendidikan (PPIP) memantapkan kompetensi guru Bahasa Melayu dengan memberi fokus kepada kualiti guru dalam aspek pedagogi, kecekapan berbahasa dan profesionalisme dengan penganjuran Seminar Kebangsaan Memartabatkan Bahasa Melayu “Mengukuhkan Akar, Menjulang Pucuk” yang bertempat di Tabung Haji (TH) Hotel, di sini, pagi tadi.