EV PERKASAKAN TEKNOLOGI HIJAU NEGARA - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
PULAU PINANG, 27 Mei 2015 – Penggunaan kenderaan elektrik (EV) mampu untuk memperkasakan penggunaan teknologi dalam menjaga alam sekitar di negara ini. Ia terbukti berkesan dan mendapat sambutan penggunaannya di banyak negara dunia, namun sikap skeptikal terhadap EV menjadi antara penghalang dalam melaksanakan usaha ini terutamanya di Malaysia.