INOVASI BAHARU: HEAD-BUN JIMATKAN KOS PROSEDUR INTUBASI ENDOTRAKEA - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
KUBANG KERIAN, 25 Mei 2015 – Universiti Sains Malaysia (USM) berjaya menghasilkan alat yang mampu menjimatkan kos dalam menjalankan prosedur Intubasi Endotrakea iaitu proses memasukkan tiub bantuan pernafasan ke dalam rongga pernafasan pesakit yang tidak berupaya bernafas sendiri semasa pembiusan pesakit di Dewan Bedah.