AKADEMIA USM KEMUKA CADANGAN TANGANI ISU BERKAIT PENDATANG ASING - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
PULAU PINANG, 27 Mei 2015 – Isu kebanjiran pekerja asing yang dilihat semakin meruncing lewat kebelakangan ini memerlukan satu penyelesaian holistik dengan campur tangan pelbagai pihak termasuk akademia. Pensyarah merangkap Pengerusi Program Perniagaan Antarabangsa, Pusat Pengajian Pengurusan (PPP) Universiti Sains Malaysia (USM), Dr. Shankar Chelliah berkata, ada banyak faktor yang berkait dengan isu kebanjiran pekerja asing di negara ini.