INOVASI RINTIS BERTERASKAN TERAS APEX - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
Para pelajar yang terlibat dalam program RINTIS 2015 menghasilkan produk dan karya seni mereka berteraskan kepada teras program Pemacuan untuk Kecemerlangan (APEX) USM. Pelajar seni halus, Amirul Alwi misalnya menghasilkan karya seni yang menceritakan tentang pesakit Skizofrenia melalui bentuk visual dengan kaedah fotografi dan adaptasi video.