PROFESOR DR. ABD KARIM PERKASA PENDIDIKAN ATAS TALIAN - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
Beliau adalah profesor dalam bidang Teknologi Makanan di Pusat Pengajian Teknologi Industri Universiti Sains Malaysia (USM). Namun Profesor Dr. Abd Karim Alias, 53, kini lebih banyak terlibat dalam memperkasa pendidikan atas talian, apatah lagi setelah dilantik sebagai Pengarah Pusat Pembangunan Kecemerlangan Akademik (CDAE) USM.