USM PERKASA USAHA INTEGRASI KAUM - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
KUALA LUMPUR, 11 Mei 2015 – Konsep asrama pelajar seperti desasiswa yang diamalkan di Universiti Sains Malaysia (USM) menggambarkan bagaimana nilai-nilai desa atau kampung yang saling mengambil berat dan hidup secara harmoni boleh diterapkan dengan meluas dan berkesan. USM akan terus memperkasa usaha-usaha yang telah lama berjalan dengan memperkukuhkan lagi melalui usaha penyelidikan untuk membangunkan sistem amaran jika perlu berbuat demikian.