KESEDARAN PENCEGAHAN KANSER SERVIKS DALAM KALANGAN WANITA - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
KUBANG KERIAN, KELANTAN, 12 Mei 2015 – Kanser Serviks atau Kanser Pangkal Rahim merupakan salah satu penyumbang kadar kematian di negara ini dalam kalangan wanita dengan catatan rekod sebanyak 6 peratus daripada 1,500 orang yang disahkan mendapat penyakit ini pada setiap tahun.