SILAT CEKAK TONGGAK KECEMERLANGAN ILMU DAN ADAB - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
PULAU PINANG, 2 Mei 2015 Pertubuhan Seni Silat Cekak sentiasa berusaha menjadikan budaya warisan itu sebagai tonggak dalam memartabatkan kecemerlangan ilmu dan adab agar setiap ahlinya tidak melakukan perkaraperkara yang tidak berintegriti demi kesejahteraan negara keseluruhannya.