SIBUK BELAJAR BUKAN HALANGAN AKTIF KOKURIKULUM - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
KUBANG KERIAN, 2 Mei 2015 Sibuk belajar bukan halangan untuk bergiat aktif sesuai dengan gesaan agar mahasiswa lebih proaktif dan berdaya saing, seperti ditunjukkan oleh mereka dari Pusat Pengajian Sains Kesihatan (PPSK) menerusi Persatuan Sains Kesihatan dengan kerjasama Sekretariat Debat & Pidato Kampus Kesihatan Universiti Sains Malaysia (USM) yang pertama kalinya menganjurkan pertandingan 'Debat Piala Pengarah Kampus' sekolah menengah zon pantai timur yang bertemakan 'Membudayakan Bahasa Melestarikan Warisan'.