TIDAK KAWAL EMOSI MENJURUS KEPADA JENAYAH BUNUH -GRADUAN PHD - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
PULAU PINANG, 26 April 2014 – Kegagalan seseorang individu untuk mengawal emosi dan perasaan marah boleh menjurus mereka untuk melakukan perbuatan di luar kawalan termasuk membunuh. Demikian antara penemuan yang diperoleh dari kajian graduan Ijazah Doktor Falsafah (Ph.D) dalam bidang Kriminologi, Universiti Sains Malaysia (USM), Dr. Mohammad Rahim Kamaluddin.